Ιδιωτική Ασφάλιση

Μάθετε πρώτοι οτιδήποτε συμβαίνει γύρω από την Ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα

Ποιοι είναι οι πελάτες των ασφαλιστικών εταιριών;

Αξιολόγηση Χρήστη: 3 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει σχεδόν συμπληρώσει μία δεκαετία. Μέσα στο γενικότερο κλίμα αλλοτρίωσης, το κράτος αδυνατεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πολιτών του σε πολλαπλά επίπεδα. Τα πράγματα, μάλιστα, είναι ακόμη δυσκολότερα για τις υπηρεσίες εκείνες που και προ κρίσης υπολειτουργούσαν, ή έστω δεν λειτουργούσαν με τον πρέποντα τρόπο.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο τομέας της κοινωνικής ασφάλισης. Το κομμάτι της δημόσιας υγείας, εδώ και πολλές δεκαετίες, φαίνεται να υπολειτουργεί. Δεν είναι λίγες οι φορές που πολίτες δυσαρεστήθηκαν από τις παρεχόμενες από το κράτος υπηρεσίες υγείας. Από την άλλη πλευρά, τα λάθη που διεπράχθησαν στο συνταξιοδοτικό σύστημα τα προηγούμενα χρόνια έχουν οδηγήσει τις συντάξεις σε όλο και πιο καθοδική πορεία. Αυτοί είναι και οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους οι πολίτες που επιλέγουν την ιδιωτική ασφάλιση αυξάνονται σταδιακά.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε προ διετίας από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς κατεγράφησαν ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία των πελατών των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών. Προκύπτει, λοιπόν, ότι όσοι έχουν ιδιωτική ασφάλιση είναι στην πλειοψηφία τους άτομα με χαμηλό εισόδημα, αλλά καλό μορφωτικό επίπεδο. Οι περισσότεροι εργάζονται, συναντάμε, όμως, ανάμεσά τους και άνεργους. Σχετικά με την επιλογή της ασφαλιστικής εταιρίας αλλά και του προγράμματος ασφάλισης, είναι πολλοί οι παράγοντες που την επηρεάζουν και εξαρτώνται από τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε πολίτη.

Επιπλέον, παρατηρείται ότι αυτοί που επιλέγουν κάποιο πρόγραμμα ασφάλειας υγείας είναι όσοι δεν εμπιστεύονται τα δημόσια νοσοκομεία και επιθυμούν την κάλυψη των νοσοκομειακών τους εξόδων. Σχετικά με τα προγράμματα ζωής, επιλέγονται από όσους επιθυμούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, σε περίπτωση θανάτου, ή να εξασφαλίσουν τη σύνταξή τους. Σαφώς, ήταν η μειοψηφία των ερωτηθέντων που είχε προβεί σε ιδιωτική ασφάλιση.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι η ιδιωτική ασφάλιση επιλέγεται από άνεργους χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, από πολίτες δυσαρεστημένους από όσα τους προσφέρει το ταμείο τους καθώς και από άτομα που επιθυμούν καλύτερη νοσοκομειακή κάλυψη, ιατρικές εξετάσεις και σύνταξη.

Γκάρλας Βασίλειος
Author: Γκάρλας Βασίλειος

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947687447
Θέλετε να σας καλέσoυμε;


Επιπλέον αρθρογραφία

Ασφαλιστικός Σύμβουλος Γκάρλας Βασίλειος

garlas2

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947687447