Ιδιωτική Ασφάλιση

Μάθετε πρώτοι οτιδήποτε συμβαίνει γύρω από την Ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα

Κάλυψη ανικανότητας

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, κατηγορίες συμπληρωματικών καλύψεων της ασφάλισης ζωής είναι οι καλύψεις σωματικών βλαβών και ανικανότητας. Μία τέτοια συμπληρωματική κάλυψη είναι αυτή για τη μόνιμη ολική ανικανότητα. Πρόκειται για την ανικανότητα εργασίας, η οποία θα προκύψει ύστερα από κάποια ασθένεια, από παθολογική αιτία ή και από ατύχημα και η οποία δεν θα επιτρέπει στον ασφαλισμένο να εργαστεί ξανά στην πρότερη εργασία του ή σε εργασία άλλη, ανάλογη με τη μόρφωση και την πείρα του.

 

Φυσικά, κάθε ασφαλιστική εταιρία θέτει τους δικούς της όρους και τις δικές της προϋποθέσεις, βάσει των οποίων ορίζεται η έννοια της Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας. Για το λόγο αυτό, κατά τη σύναψη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου θα πρέπει ο ασφαλιζόμενος να διευκρινίζει με τον ασφαλιστικό του σύμβουλο όλες τις πιθανές παραμέτρους της κάλυψης αυτής.

Η σημασία της συγκεκριμένης κάλυψης έγκειται στη διασφάλιση του βιοτικού επιπέδου του ασφαλισμένου και της οικογένειάς του. Πιο συγκεκριμένα, παλαιότερα σε περίπτωση ενός δυσάρεστου γεγονότος ήταν σύνηθες το άτομο να προστρέχει στην οικογένεια για οικονομική βοήθεια. Πλέον, όμως, η ελληνική οικογένεια δεν δύναται να υποστηρίξει οικονομικά τα μέλη της. Με την ασφάλιση αυτή, λοιπόν, ο πολίτης εξασφαλίζει ότι, σε περίπτωση μόνιμης και ολικής ανικανότητας, θα προστατεύσει και θα διασφαλίσει οικονομικά τα περιουσιακά του στοιχεία, τις αποταμιεύσεις του και τα εισοδήματά του, σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, χάσει την ικανότητά του να παράγει εισόδημα από την εργασία του.

Η συμπληρωματική αυτή κάλυψη, αν χρειαστεί να ενεργοποιηθεί, καταβάλλει στον ασφαλισμένο το προσυμφωνημένο κεφάλαιο εφάπαξ ή τμηματικά. Το κόστος για την ασφάλιση μόνιμης ολικής ανικανότητας εξαρτάται από παράγοντες, όπως το κεφάλαιο που επιθυμεί ο πελάτης να λάβει σε περίπτωση ενεργοποίησης του κινδύνου, τη συχνότητα καταβολής των ασφαλίστρων, το επάγγελμα, την ηλικία αλλά και την κατάσταση της υγείας του.

Γκάρλας Βασίλειος
Author: Γκάρλας Βασίλειος

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947687447
Θέλετε να σας καλέσoυμε;


Επιπλέον αρθρογραφία

Ασφαλιστικός Σύμβουλος Γκάρλας Βασίλειος

garlas2

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947687447