Ιδιωτική Ασφάλιση

Μάθετε πρώτοι οτιδήποτε συμβαίνει γύρω από την Ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα

Γιατί να αποκτήσω ασφάλεια Υγείας;

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

 

Το ζήτημα της ιδιωτικής ασφάλισης είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο, ίσως και ενοχοποιημένο, στη χώρα μας. Όταν ξεκίνησε η άνθιση της ιδιωτικής ασφάλειας υγείας, τα ασφαλιστικά προϊόντα έμοιαζαν πολυτέλεια. Ήταν κάπως ακριβά και έμοιαζαν με περιττό έξοδο, καθώς τη δεκαετία του ’80, το δημόσιο σύστημα υγείας φαινόταν ιδιαίτερα εύρυθμο και συνεχώς αναπτυσσόμενο.

 

Οι καταστάσεις και τα δεδομένα, όμως, άλλαξαν. Έλαβαν εντελώς διαφορετική τροπή! Το εισόδημα των οικογενειών έχει μειωθεί άνευ προηγουμένου, ενώ η δημόσια υγεία υπολειτουργεί και δεν δύναται να εξυπηρετήσει τους πολίτες της. Προσαρμοζόμενες στις νέες αυτές συνθήκες, οι ασφαλιστικές εταιρίες δημιουργούν ολοένα καινούρια προϊόντα, τα οποία είναι πολύ πιο οικονομικά και προσαρμόζονται στις ανάγκες όλο και περισσότερων πελατών.

Πιθανόν, η απόκτηση ιδιωτικής ασφάλισης υγείας να αποτελεί ένα επιπλέον έξοδο για κάθε οικογένεια, είναι, ωστόσο, τώρα πιο απαραίτητη από ποτέ. Είναι, πρώτα από όλα, δεδομένο ότι το ιδιωτικό συμβόλαιο υγείας εξασφαλίζει στον ασφαλισμένο μία αξιοπρεπή νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς την εμπλοκή του δημοσίου, και της γραφειοκρατίας ή της αναμονής που αυτό συνεπάγεται. Είναι, επίσης, εγγυημένο από κάθε ασφαλιστική εταιρία ότι θα καλύψει οποιοδήποτε ποσό χρειαστεί για νοσηλεία σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο, δεδομένου ότι δεν ξεπερνάει το ανώτατο όριο ευθύνης της εταιρείας, το οποίο έχει συμφωνηθεί από τον πελάτη και συχνά φτάνει και το 1.000.000 ευρώ.

Επιπλέον, οι ασφαλισμένοι με ιδιωτική ασφάλιση έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν εξωνοσοκομειακά διαγωστικές εξετάσεις σε πολλαπλά διαγνωστικά κέντρα, χωρίς την αναμονή και τις καθυστερήσεις που προκύπτουν από το δημόσιο σύστημα υγείας, είτε αυτές αφορούν ασθένεια είτε ατύχημα. Ακόμη, οι αμοιβές των ιατρών και για τις εξετάσεις αλλά και για πιθανές επεμβάσεις καλύπτονται, αν όχι πλήρως, σε μεγάλο βαθμό από το συμβόλαιο υγείας.

Σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού, μάλιστα, η ασφαλιστική εταιρία είναι σε θέση να καλύψει τη μεταφορά του ασφαλισμένου από οποιοδήποτε μέρος προς το νοσοκομείο, με την εξασφάλιση της επείγουσας αερομεταφοράς. Τα ιδιωτικά συμβόλαια υγείας προσφέρουν, άλλωστε, τη δυνατότητα να επιλέξετε τον ιατρό και το νοσοκομείο της αρεσκείας σας, εντός ή εκτός συνόρων.

Στα πλεονεκτήματα της ιδιωτικής ασφάλισης πρέπει να προστεθεί η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο ασφαλιστικός σύμβουλος. Με την καθοδήγηση του κατάλληλου προσώπου, ο πολίτης θα επιλέξει το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες του, χωρίς υπερβολές ή ελλείψεις. Ο ασφαλιστικός σύμβουλος είναι ο άνθρωπος που, ανά πάσα στιγμή, θα ενημερώσει τον πελάτη του για τις πιθανές αλλαγές στην ασφαλιστική αγορά και θα θυμάται όλους τους όρους του συμβολαίου ώστε να φροντίσει για την καλύτερη εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου σε κάθε περίπτωση.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι εποχές που η δημόσια ασφάλιση ήταν αρκετή έχουν περάσει προ πολλού. Η ιδιωτική ασφάλιση, από την άλλη, συνεχίζει να χαράζει τη δική της πορεία όλο και με μεγαλύτερη επιτυχία και πάντοτε με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις εξατομικευμένες ανάγκες του καθενός.

Καλέστε μας να εξετάσουμε τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ σας ανάγκες και να σας προτείνουμε τη καλύτερη λύση για ΕΣΑΣ προσωπικά....

Γκάρλας Βασίλειος
Author: Γκάρλας Βασίλειος

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947687447
Θέλετε να σας καλέσoυμε;


Επιπλέον αρθρογραφία

Ασφαλιστικός Σύμβουλος Γκάρλας Βασίλειος

garlas2

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947687447