Ιδιωτική Ασφάλιση

Μάθετε πρώτοι οτιδήποτε συμβαίνει γύρω από την Ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα

Που θα βρω τα χρήματα να ασφαλιστώ;

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Μια όλο και αυξανόμενη μερίδα του πληθυσμού, και μάλιστα του οικονομικά και επαγγελματικά ενεργού πληθυσμού, βιώνει σε καθημερινή βάση την όξυνση της οικονομικής κρίσης αλλά και τις συνέπειές της. Όλο και περισσότερος νέος κόσμος, ηλικίας 30-40 ετών, ανησυχεί βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της δημόσιας υγείας, καθώς και λόγω των μειωμένων συντάξεων που πρόκειται να λάβουν παρά τις υψηλές εισφορές που πληρώνουν στο κράτος. Κατάνοούν, λοιπόν, ότι η μοναδική ίσως λύση για να απολαμβανουν υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας αλλά και για να έχουν ένα αξιόλογο εισόδημα στην τρίτη ηλικία είναι η ιδιωτική ασφάλιση. Τα ασφάλιστρα, όμως, είναι ακριβά και οι μισθοί περικομμένοι, ενώ ο κίνδυνος της ανεργίας ελοχεύει σε περιόδους οικονομικής αστάθειας. Αναρρωτιούνται, λοιπόν, πώς θα μπορούσαν να πληρώνουν ένα συμβόλαιο ιδιωτικής ασφάλισης, πού θα βρουν το απαραίτητο χρηματικό ποσό.

 

Την ίδια στιγμή, η ίδια μερίδα του πληθυσμού υιοθετεί και αναπαράγει συνήθειες αρκετά κοστοβόρες τόσο για το πορτοφόλι τους, όσο και για την υγεία τους. Το κάπνισμα, το έτοιμο και γρήγορο φαγητό, η υπερβολική κατανάλωση καφέ είναι μερικά δείγματα τέτοιων συνηθειών. Αν κανείς υπολογίσει τα χρήματα που προσφέρει καθημερινά σε αυτές τις μικρές απολαυστικές συνήθειες, πιθανότατα θα εκπλαγεί. Το ποσό αυτό μπορεί να φτάνει και τα 10 ευρώ την ημέρα.

Σαφώς κανείς μας δεν μπορεί να κόψει τις συνήθειες αυτές. Είναι όμως δυνατόν να μειωθούν στο μισό. Αν η μείωση αυτή πραγματοποιηθεί, το άτομο θα εξοικονομεί ίσως και 5 ή και 6 ευρώ καθημερινά, 150 ευρώ, δηλαδή, μηνιαίως. Με ένα τέτοιο ποσό μπορεί κανείς, όχι απλώς να εξασφαλίσει πρόσβαση σε νοσοκομειακά κέντρα με την τελευταία τεχνολογία και υψηλής ποιότητας παροχές (με ενα συμβόλαιο ασφάλισης υγείας), αλλά και να ασφαλίσει το σπίτι του από φωτιά και σεισμό ή να εξασφαλίσει το εισόδημα της οικογένειας του σε περίπτωση κάποιας ασθένειας ή να φροντίσει για τη συνταξιοδότησή του.

Η ιδιωτική ασφάλιση δεν είναι προϊόν για λίγους. Η λύση βρίσκεται στο χέρι μας, αρκεί να κάνουμε έξυπνες επιλογές στην καθημερινότητα μας. Η ασφάλιση, άλλωστε, εξασφαλίζει τον οικονομικά αδύναμο αλλά προπάντων εξασφαλίζει αυτόν που προνοεί.

Γκάρλας Βασίλειος
Author: Γκάρλας Βασίλειος

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947687447
Θέλετε να σας καλέσoυμε;


Επιπλέον αρθρογραφία

Ασφαλιστικός Σύμβουλος Γκάρλας Βασίλειος

garlas2

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947687447