Ιδιωτική Ασφάλιση

Μάθετε πρώτοι οτιδήποτε συμβαίνει γύρω από την Ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα

Η ιδιωτική ασφάλιση δεν είναι επιλογή είναι ανάγκη!

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Είναι πολυλεγμένο και πολυγραμμένο ότι η κοινωνική ασφάλιση αλλάζει ραγδαία και συνεχώς. Είναι πραγματικότητα ότι κανένας Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις καλύψεις που του προσφέρει το ταμείο του σε διάφορες καταστάσεις ανάγκης, αλλά και για πιο απλές περιστάσεις.

Αρκετός λόγος, έχει γίνει και γίνεται για το κατώτατο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, το οποίο έχει αυξηθεί αναλόγως την περίπτωση από 5 ως 17 έτη. Το όριο αυτό πλέον βρίσκεται στα 62 έτη για άτομα με 12.000 ημέρες ασφάλισης, ενώ αν οι ημέρες είναι λιγότερες η ηλικία συνταξιοδότησης είναι τα 67 έτη. Αλλαγές, επίσης, γίνονται στις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας.

 

Παρά το γεγονός ότι οι καλύψεις και οι παροχές του δημοσίου έχουν μειωθεί περίπου 25%, οι κρατήσεις αυξάνονται. Έτσι, οι μισθωτοί έχουν κρατήσεις 6% για τον κλάδο των ασθενειών, ενώ μέχρι πρότινος οι κρατήσεις αυτές ήταν στο 4%. Αντίστοιχα, οι συνταξιούχοι είχαν κρατήσεις 6% από την κύρια σύνταξη, πλέον, όμως δέχονται επιπρόσθετες κρατήσεις 6% από την επικουρική σύνταξη.

Οι παροχές πλήττονται πραγματικά όλο και περισσότερο. Με την ελεγχόμενη συνταγογράφηση κάθε πολίτης έχει δικαίωμα σε ένα φαρμακευτικό σκεύασμα τον μήνα για κάθε πάθηση. Όσον αφορά τις χρόνιες παθήσεις, η συμμετοχή από μηδενική φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις το 25%. Για τις πιο βαριές παθήσεις, τα σκευάσματα χορηγούνται με τον μήνα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάλυψη για ολόκληρο τον μήνα, ενώ δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που αδυνατούν να καλύψουν τη συμμετοχή τους, λόγω κόστους.

Η δημόσια ασφάλιση έχει μειώσει τις παροχές της και στις ιδιωτικές κλινικές σε ποσοστό ως 50%, με αποτέλεσμα να πρέπει ο πολίτης να πληρώσει τη διαφορά. Η μείωση αυτή είναι 35% για ψυχιατρεία, γηροκομεία και άλλα ιδρύματα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις καλύψεις αναλώσιμων για Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες, όπου παλαιότερα η συμμετοχή ήταν μηδενική ενώ τώρα αγγίζει και το 50%.

Οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ. Παρά την αύξηση των εισφορών ασθένειας κατά 4-6%, όπως προαναφέρθηκε, η αποζημίωση μετά από περίοδο ασθένειας έχει μειωθεί ως και 20%, καθώς άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού της. Φυσικά και οι νοσηλείες στο εξωτερικό έχουν δεχθεί πλήγμα. Είναι αρκετά κοστοβόρες, επομένως η έγκρισή τους έχει μειωθεί σημαντικά. Σημαντική είναι και η μείωση της συμμετοχής του δημοσίου σε αυτές.

Σε αντιδιαστολή με όλα τα παραπάνω, οι αποζημιώσεις για τον Κλάδο Ατομικών κι Ομαδικών Ασφαλιστηρίων Ζωής, μόνο το 2015, ήταν 2,7δις.Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, δηλαδή, κατέβαλαν 7.871.720 € την ημέρα!

Είναι μάλλον εμφανής η ανάγκη για στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση. Πρόκειται για μία ανάγκη που δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού.

Το ερώτημα πολλών είναι πως θα έχω ιδιωτική ασφάλιση έχοντας ένα περιορισμένο budget. Σε αυτό το σημείο είναι που επεμβαίνουμε εμείς και με τη επιστημονική συμβουλευτική που ασκούμε σας βοηθάμε να εκμεταλευτείτε έστω και τις λιγοστές παροχές του ταμείου σας ώστε να ρίξετε το κόστος τις ιδιωτικής ασφάλισης. Καλέστε μας να σας πούμε το τρόπο....

Γιατί όποιος ξέρει μπορεί.....

Γκάρλας Βασίλειος
Author: Γκάρλας Βασίλειος

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947687447
Θέλετε να σας καλέσoυμε;


Επιπλέον αρθρογραφία

Ασφαλιστικός Σύμβουλος Γκάρλας Βασίλειος

garlas2

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947687447