Ιδιωτική Ασφάλιση

Μάθετε πρώτοι οτιδήποτε συμβαίνει γύρω από την Ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα

Stop στο bulling απο τις τράπεζες για την ασφάλιση κατοικιών

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ασφάλιση κατοικίας: οι δανειολήπτες προτιμούν τις ασφαλιστικές εταιρίες

Η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την υποχρεωτική ασφάλιση κατοικίας σε περιπτώσεις δανειοληψίας. Όπως είναι γνωστό, σε περιπτώσεις στεγαστικού δανείου η τράπεζα υποχρεώνει τον πολίτη να ασφαλίσει την κατοικία του για τους κινδύνους της φωτιάς και του σεισμού. Ο πολίτης, λοιπόν, έχει το δικαίωμα να επιλέξει όποια ασφαλιστική εταιρία εκείνος προτιμά με βασική προϋπόθεση να υπάρχουν αυτές οι δύο βασικές καλύψεις. Ο δανειολήπτης, βέβαια, μπορεί να επιλέξει οποιαδήποτε άλλη κάλυψη προτιμάει για την ασφάλιση του ακινήτου του.

 

Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα η ασφάλιση να αλλάξει εταιρία, σε άλλη από αυτή της τράπεζας, ακόμη και μετά την υπογραφή της, αρκεί να πραγματοποιηθεί πριν από την ανανέωση του συμβολαίου. Εάν ο δανειολήπτης επιθυμεί την αλλαγή ασφαλιστικής εταιρίας, οφείλει να προσκομίσει το νέο ασφαλιστήριο στην τράπεζα τουλάχιστον ένα μήνα πριν τη λήξη του πρότερου συμβολαίου, ώστε η τράπεζα να μην «τραβήξει» χρήματα για την ανανέωση του συμβολαίου του από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Τονίζεται ότι όταν θα προσκομιστεί το νέο ασφαλιστήριο θα πρέπει να τηρούνται δύο βασικά στοιχεία ώστε να μην απορριφθεί το ασφαλιστήριο από την τράπεζα. Αφενός θα πρέπει ως δικαιούχος να ορίζεται η τράπεζα και η περιγραφή του ακινήτου να είναι σωστή, αφετέρου ο προσδιορισμός της ασφαλιζόμενης αξίας του ακινήτου θα πρέπει να συμφωνεί με αυτόν της τράπεζας.

Γκάρλας Βασίλειος
Author: Γκάρλας Βασίλειος

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947687447
Θέλετε να σας καλέσoυμε;


Επιπλέον αρθρογραφία

Ασφαλιστικός Σύμβουλος Γκάρλας Βασίλειος

garlas2

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947687447