Δημόσια ασφάλιση

Μάθετε πρώτοι οτιδήποτε συμβαίνει γύρω από την Δημόσια ασφάλιση στην Ελλάδα

Μελέτη για τα δημόσια νοσοκομεία

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

Είναι κοινό μυστικό ότι η ποιότητα των ιατρικών και νοσοκομειακών παροχών στη χώρα διαρκώς μειώνεται. αυτό, όμως, για το οποίο λίγος μόνο λόγος γίνεται είναι το γεγονός ότι πιο ακριβές, έως και αποτρεπτικές, έχουν γίνει σήμερα οι υπηρεσίες υγείας για μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού, σε σχέση με πριν από μία δεκαετία.

Σε δημοσίευμα της Καθημερινής βασιζόμενο σε έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (διενεργήθηκε σε δείγμα 2.005 ατόμων, το διάστημα 22/03 - 24/04/2016), η οποία παρουσιάστηκε στο 12ο Συνέδριο του Τομέα Οικονομικών της Υγείας της ΕΣΔΥ.

 

Το 2016, μόλις ένας στους τέσσερις Έλληνες που χρειάστηκαν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας την έλαβε χωρίς να πληρώσει ευρώ, όταν δέκα χρόνια πριν οι μισοί Ελληνες λάμβαναν δωρεάν υπηρεσίες. Ως αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, σήμερα τρεις στους δέκα Έλληνες αποφεύγουν την ιατρική φροντίδα, διότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος.
Ειδικότερα, ένας στους τρεις ερωτώμενους (28,6%) δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα απευθύνθηκε σε υπηρεσία υγείας. Το ποσοστό παραμένει σταθερό από το 2006 έως σήμερα, ωστόσο αυτό που αλλάζει είναι οι λόγοι χρήσης των υπηρεσιών. Από το 2006 αυξήθηκαν σημαντικά (22,2%) οι επισκέψεις εξαιτίας προσωρινής αδυναμίας ή παροδικής αρρώστιας, ενώ στο ίδιο διάστημα μειώθηκαν κατά 19,1% οι επισκέψεις για αναγραφή συνταγών και κατά 8,7% για προληπτικές εξετάσεις. Το 2006, το 52,6% όσων επισκέπτονταν κάποια υπηρεσία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δεν πλήρωνε τίποτα από την τσέπη του. Το αντίστοιχο ποσοστό σήμερα βρίσκεται μόλις στο 25,8%. Περίπου οι μισοί σήμερα (49,7%) πληρώνουν έως 50 ευρώ (15,2% το 2006), ενώ αυξημένο σε σχέση με το 2006 είναι το ποσοστό όσων πληρώνουν από 51 έως 150 ευρώ (από 15,1% σε 18%).

Τρεις στους δέκα Ελληνες (29,9%) δήλωσαν ότι υπήρξαν περιπτώσεις τον τελευταίο χρόνο που δεν αναζήτησαν ιατρική φροντίδα, επειδή δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν οικονομικά. Δύο στους δέκα Ελληνες που αγόρασαν φάρμακα τον τελευταίο μήνα δεν αναζήτησαν ιατρική συνταγή γι’ αυτά, κυρίως επειδή δεν καλύπτονταν από τον ασφαλιστικό τομέα και επειδή το κόστος των φαρμάκων ήταν μικρότερο από το κόστος της επίσκεψης σε γιατρό.

Είναι πλέον πασιφανές ότι για να υπάρξει επαρκής νοσοκομειακή περίθαλψη χωρίς να ματώνουν οικονομικά τα Ελληνικά νοικοκυριά θα πρέπει να στραφούν στην ιδιωτική ασφάλιση ώστε με ένα σωστό σχεδιασμό να καλυφθούν με ένα χαμηλό κόστος ούτως ώστε να μην γίνονται εκπτώσεις στην υγεία λόγω κόστους….

Καλέστε μας να σας κάνουμε τη μελέτη.

Γιατί όποιος ξέρει μπορεί....

Γκάρλας Βασίλειος
Author: Γκάρλας Βασίλειος

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947687447
Θέλετε να σας καλέσoυμε;


Επιπλέον αρθρογραφία

Ασφαλιστικός Σύμβουλος Γκάρλας Βασίλειος

garlas2

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947687447