Δημόσια ασφάλιση

Μάθετε πρώτοι οτιδήποτε συμβαίνει γύρω από την Δημόσια ασφάλιση στην Ελλάδα

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

 

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα η ανησυχία για την οικονομική κατάσταση είναι η μεγαλύτερη που σημειώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες. Η αβεβαιότητα για το μέλλον προκαλεί όλο και περισσότερη απαισιοδοξία και μελαγχολία στους πολίτες. Το εργασιακό περιβάλλον καθίσταται όλο και περισσότερο ανασφαλές. Ο φόβος και το άγχος μάλλον κυριαρχούν, καθώς το εισόδημα δύσκολα επαρκεί για τις τρέχουσες ανάγκες.

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Είναι γεγονός ότι και το 2017 θα μπορεί να εκδοθεί βιβλιάριο υγείας για ανέργους με 50 ένσημα το 2016.

Ύστερα από εγκύκλιο που εξέδωσε ο υφυπουργός εργασίας, κ. Πετρόπουλος, προβλέπεται η χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης σε ασφαλισμένους στο Ε.Φ.Κ.Α., σε μακροχρόνια ανέργους και σε ασφαλισμένους. Η εγκύκλιος αυτή θα λειτουργήσει ως δικλείδα ασφαλείας απέναντι στα εργασιακά προβλήματα και έχει ως στόχο να μην μείνουν ανασφάλιστοι πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να συμπληρώσουν τα χρονικά περιθώρια για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας από τον Ε.Φ.Κ.Α., ούτε και οι οικογένειές τους.

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

 

 

Τα ταξίδια εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνονται όλο και πιο εύκολα για τους περιηγητές του κόσμου. Οι αεροπορικές εταιρίες μειώνουν συνεχώς το κόστος μετακίνησης σε ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ η διαμονή σε αυτές, ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς, μπορεί να προσαρμοστεί στην οικονομική δυνατότητα του καθενός. Πόσο ασφαλείς είμαστε όμως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας στην Ευρώπη; Μπορούμε να διασφαλίσουμε την υγεία μας σε περίπτωση ανάγκης;

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

 

Μια από τις κυριότερες αλλαγές που έφερε το νέο ασφαλιστικό, αλλά ελάχιστα θίγεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αφορά το κομμάτι της σύνταξης χηρείας. Η συγκεκριμένη σύνταξη στην πλειοψηφία των περιπτώσεων κατακρεουργείται ενώ σε άλλες περιπτώσεις εξαλείφεται πλήρως.

Πριν περάσουμε στα όσα ισχύουν σήμερα, ας δούμε μερικά παραδείγματα του τι ίσχυε μέχρι πρότινος.

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Είναι αλήθεια! Πλέον υπάρχει η δυνατότητα να κλείνεις το ραντεβού σου με ιατρούς του ΕΟΠΥΥ μέσω διαδικτύου χωρίς να πρέπει να καλείς σε τετραψήφιους αριθμούς που διαφημίζονται στη τηλεόραση, να χρεώνεσαι για τη κλήση σου και πολλές φορές να παίρνεις λάθος πληροφόρηση.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς του Υπουργείου Υγείας κάθε συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ γιατρός μπορεί να δεχτεί ως 200 ασθενείς τον μήνα στο ιατρείο του χωρίς κόστος. Είναι, βέβαια, γεγονός ότι τις πρώτες ημέρες του μήνα τα ραντεβού κλείνονται και αν αργήσεις να καλέσεις, συνήθως η απάντηση είναι ότι σε περίπτωση που το περιστατικό είναι επείγον πρέπει να πληρώσετε το κόστος ιδιωτικά, διαφορετικά να περιμένετε για τον επόμενο μήνα.

Σελίδα 1 από 4

Ασφαλιστικός Σύμβουλος Γκάρλας Βασίλειος

garlas2

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947687447