Καιρικά φαινόμενα και σεισμοί

Αξιολόγηση Χρήστη: 4 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Φταίει το κράτος ή οι πολίτες για τις ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τους σεισμούς;;;

Η εύκολη λύση θα ήταν να ρίξουμε σαν πολίτες το ανάθεμα στο κράτος που δεν βοηθάει στο 100% με τους φόρους που μας παίρνει και για τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα ή σαν ασφαλιστές στους πολίτες που δεν ασφαλίζουν τα σπίτια τους.

Ας το προσεγγίσουμε με ψυχραιμία και με τη πρέπουσα σοβαρότητα που του αρμόζει χωρίς κορώνες και λαϊκισμούς.

Στο εξωτερικό δεν νοείται περιουσιακό στοιχείο που να μην είναι ασφαλισμένο(βέβαια εδώ θα μου πείτε,και με το δίκιο σας, ότι έχουν άλλους μισθούς). Και από την άλλη στα προηγμένα κράτη δεν είναι ανύπαρκτα τα αντιπλημμυρικά έργα αλλά και δεν χτίζουν σε ρέματα(εδώ έχουμε και εμείς τις ευθύνες μας).

Επειδή όμως είμαστε στο κράτος που είμαστε ίσως θα πρέπει να δούμε από μόνοι μας πως μπορούμε να προστατεύσουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία από το να τα αφήνουμε στο έλεος του κράτους…

Είμαστε η έκτη πιο σεισμογενής χώρα στο κόσμο. Και στο σεισμό δεν μπορεί να πάρει κανένα κράτος στο κόσμο μέτρα για να προστατεύσει τους πολίτες του.

Κι όμως είναι ασφαλισμένα για σεισμό το 15% των κατοικιών(και τα περισσότερα υποχρεωτικά γιατί είναι ενυπόθηκα). Εδώ βέβαια δεν είμαστε και εμείς οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι άμοιροι των ευθυνών μας, γιατί αν εξηγούσαμε με μεγάλη θέρμη την αξία αυτής της ασφάλισης στον υποψήφιο προς ασφάλιση αλλά και το χαμηλό κόστος είναι σίγουρο ότι θα ήταν πολύ μεγαλύτερο το ποσοστό των ασφαλισμένων(και το σημαντικότερο είναι ότι θα ταν συνειδητοποιημένα ασφαλισμένα και όχι από υποχρέωση).

Κάνοντας ένα πείραμα ρώτησα πολλούς ασφαλισμένους μου, που δεν είχα ασφαλίσει το σπίτι τους, πόσο πιστεύουν ότι θα κόστιζε να ασφαλίσουν το σπίτι τους και η απάντηση τους ήταν εντυπωσιακή….

Συγκρίνοντας το ασφάλιστρο του ΙΧ και σκεπτόμενοι ότι πληρώνουν 150-250€/εξάμηνο για ένα περιουσιακό στοιχείο που αξίζει το πολύ καμιά εικοσαριά χιλιάδες ευρώ θα ξέφευγε το κόστος για ένα περιουσιακό στοιχείο που το λιγότερο θα έκανε καμιά ογδονταριά χιλιάδες εύρω…

Και ήταν ένα μάθημα για εμένα η αντίδρασή τους όταν τους έλεγα ότι θα τους κοστίσει από 0,75-3€ το τετραγωνικό μέτρο τον χρόνο που με την αναγωγή που κάνανε τους έβγαινε λιγότερο από το κόστος ασφάλισης του αμαξιού τους για ένα εξάμηνο…

 

Άρα η ερώτηση είναι αν αξίζει για ένα τόσο μικρό κόστος ακόμα και αυτές τις εποχές να μην καλύπτουμε ένα έργο ζωής και να τρέμουμε όποτε βρέχει ή μήπως γίνει κανένας δυνατός σεισμός….           

Γκάρλας Βασίλειος
Author: Γκάρλας Βασίλειος

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947687447
Θέλετε να σας καλέσoυμε;


Επιπλέον αρθρογραφία

Ασφαλιστικός Σύμβουλος Γκάρλας Βασίλειος

garlas2

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947687447